Gå direkt till innehåll
Ingen fara för dricksvattnet i Karlskoga efter branden

Pressmeddelande -

Ingen fara för dricksvattnet i Karlskoga efter branden

Karlskoga Energi & Miljö valde i natt att stänga råvattenintaget när branden i batterilagret startade. Detta gjordes som en ren försiktighetsåtgärd och det finns ingen risk när det gäller vattenkvaliteten - kranvattnet kan användas precis som vanligt.

- Vi kommer att ta prover på vattnet i Kilstabäcken under dagen och räknar med att få svar inom något dygn, fram tills dess håller vi råvattenintaget stängt. Stängningen kommer inte att påverka tillgången till vatten i väntan på svaren, säger marknadschef Peter Jarl.

Vissa prover gällande tungmetaller ingår inte i det ordinarie provningsprogrammet och kan ta något längre tid att få svar på.

Ämnen

Regioner


Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag. Så lyder vår vision. Vi är det lokala energibolaget i Karlskoga med omkring 200 medarbetare – och vi spänner bågen högt. Vårt engagemang omfattar mer än att leverera energi till kommuninvånarna - vi brinner för att utveckla orten på många plan. Vi är en förenande kraft för en trygg vardag, fritid och framtid.

Genom att hela tiden utveckla våra cirkulära affärer vill vi vara motorn som gör det möjligt för fler att leva hållbart. Våra verksamhetsområden är värme, el, ånga, biogas, biogödsel, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft.

Karlskoga Energi & Miljö ägs av Karlskoga kommun och omsätter cirka 600 Mkr per år.


Kontakter

Peter Jarl

Peter Jarl

Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210