Gå direkt till innehåll
Karlskoga och Degerfors samarbetar kring elnäten

Pressmeddelande -

Karlskoga och Degerfors samarbetar kring elnäten

Karlskoga Energi & Miljö och Degerfors Energi är båda relativt små aktörer när det gäller elnät och idén om att samarbeta för att vinna fördelar har funnits ett tag.

- Vi har diskuterat frågan under en tid och det känns väldigt bra att vi nu är igång. Våra organisationer kan till exempel dela beredskapspersonal, hjälpas åt vid stora avbrott, låna reservdelar av varandra för att slippa ledtider med mera. På sikt kan vi lära känna varandras nät och hitta fler synergieffekter, inte minst när det kommer till frågor om risk och sårbarhet, säger Jimmy Lundberg, elnätschef på Karlskoga Energi & Miljö.

    Kortare avbrottstider

    Samarbetet rullade igång på prov vid årsskiftet och organisationerna hjälps nu åt med bemanningen utanför ordinarie arbetstid. Det har fallit väl ut, inte minst under sensommarens blåsväder.

    -Det har funkat väldigt bra, vi spar resurser samtidigt som servicen blir ännu bättre med kortare avbrottstider. Näten blir stabilare helt enkelt när processerna effektiviseras, säger Magnus Johansson, el- och fjärrvärmechef på Degerfors Energi.

    Mer information

    Peter Jarl, marknads- och kommunikationschef Karlskoga Energi & Miljö AB
    Tel 073-920 10 10, peter.jarl@karlskogaenergi.se
     
    Peter Lilja, VD Degerfors Energi AB
    Tel 070-484 91 99, peter.lilja@degerforsenergi.se

    Ämnen

    Regioner


    Karlskoga Energi & Miljö säljer tjänster inom produktion och distribution av värme, el, ånga och biogas. Andra verksamheter är vatten- och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft. Företaget sysselsätter cirka 190 anställda och omsätter drygt 600 Mkr per år.


    Kontakter

    Peter Jarl

    Peter Jarl

    Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210