Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny VD till Karlskoga Energi & Miljö

Sebastian Cabander tillträder rollen som VD för Karlskoga Energi & Miljö AB från och med 1 december.

Sebastian kommer närmast från en VD-post på Närkefrakt, och har sedan tidigare haft flera uppdrag i ledande positioner. Han har bland annat en lång bakgrund inom tjänstesektorn, och har i grunden en civilekonomexamen från Örebro Universitet.

- Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. Det ska bli spännande att vara med och utveckla Karlskoga Energi & Miljö med sitt starka varumärke och sin särställning i regionen, säger Sebastian Cabander. Jag utmanas av den spännvidd som finns i verksamheten och det ansvar för miljö- och energileveranser som bolaget har.

Koncernen Karlskoga Energi & Miljö består av ett moderbolag och sju olika dotterbolag som arbetar med infrastruktur i Karlskoga med omnejd. Koncernen har cirka 180 anställda och omsätter årligen 500 miljoner kronor.

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen och tror att Sebastian med sin erfarenhet och sitt ledarskap kommer att föra företaget framåt i en positiv riktning, säger styrelseordförande Dan-Åke Widenberg.

Ämnen

Regioner


Koncernen Karlskoga Energi & Miljö består av totalt åtta bolag som är hel- eller delägda.

Koncernen Karlskoga Energi & Miljö består av moderbolaget Karlskoga Energi & Miljö AB med de fem helägda dotterbolagen Karlskoga Elnät AB, Karlskoga Kraftvärmeverk AB, VA-bolaget i Karlskoga AB, Karlskoga Stadsnät AB och Karlskoga Vattenkraft AB.

Koncernen har förutom de helägda dotterbolagen även andelar i andra bolag. Renhållningsbolaget i Mellansverige AB ägs till 91 % av Karlskoga Energi & Miljö AB. Övriga 9 % ägs av Storfors kommun.

Biogasbolaget i Mellansverige AB ägs till 50 % av Karlskoga Energi & Miljö AB och övriga 50 % ägs av KumBro AB, vilket är Kumla och Örebro kommuners gemensamma utvecklingsbolag.  

Kontakter

Peter Jarl

Peter Jarl

Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210