Gå direkt till innehåll
Samarbete kring elbilsladdning

Pressmeddelande -

Samarbete kring elbilsladdning

Karlskoga Energi & Miljö har ingått partnerskap med Bee Charging Solutions. De erbjuder en helhetslösning inom laddning till regionens elbilsförare; hemma, på företaget, i fastigheten och längs vägen i Bee´s publika laddnätverk.

Samarbetet mellan Karlskoga Energi & Miljö och Bee Charging Solutions innebär att privatpersoner, företag och fastighetsägare i Karlskoga kommun får tillgång till en smidig helhetslösning för elbilsladdning. Från och med den 1 juli kommer även Karlskoga Energi & Miljös laddstationer att ingå Bee´s publika laddnätverk som är störst i Sverige. Därmed blir det enklare för elbilsföraren att ladda elbilen i regionen där särskilt väg E18 är en viktig sträcka när man kör längre med elbil.

- Nu kan vi äntligen erbjuda laddning för elbilar i Karlskoga. Sedan tidigare har vi två tankstationer för biogasfordon i Karlskoga och med de nya stolparna vill vi ytterligare bidra i omställningen till en fossiloberoende framtid. Valet av Bee som samarbetspartner kändes naturligt eftersom de är den största laddoperatören, de finns etablerade på flera ställen i regionen och dessutom ägs av energibolag, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga Energi & Miljö.

- Tillsammans med Karlskoga Energi & Miljö fortsätter vi att driva omställningen till e-mobilitet genom att erbjuda attraktiva produkter och tjänster till regionens elbilsförare. Vi ser fram emot samarbetet som även blir ytterligare ett steg i vår målsättning att erbjuda det mest relevanta laddnätverket för våra kunder, säger Fredrik Nordin, CEO på Bee Charging Solutions.

Bee utvecklar sömlösa laddlösningar som tillgodoser det ökande behovet av laddning för elbilar i Sverige. I samarbetet med Karlskoga Energi & Miljö är Bee laddoperatör och står bakom de produkter och tjänster som Karlskoga Energi & Miljö erbjuder sina kunder inom elbilsladdning.

För bästa kundupplevelse kan kunden ladda ner appen Bee Charging för att enkelt kunna hitta till laddstationerna i Bee´s publika laddnätverk. För att ladda behövs en laddbricka från Bee som beställs på bee.se. Till hösten kommer det även att finnas betalningsmöjligheter direkt i appen.

För mer information:

Peter Jarl, Marknadschef, Karlskoga Energi & Miljö AB, telefon 073 920 10 10.

Magnus Hommel, Key Account Manager, Bee Charging Solutions, telefon 070 00 33 928.

Ämnen

Regioner


Karlskoga Energi & Miljö säljer tjänster inom produktion och distribution av värme, el, ånga och biogas. Andra verksamheter är vatten- och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft. Företaget sysselsätter cirka 190 anställda och omsätter drygt 500 Mkr per år.


Kontakter

Peter Jarl

Peter Jarl

Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210