Gå direkt till innehåll
Energibolag testar nytt grepp för att hitta rätt IT-kompetens

Pressmeddelande -

Energibolag testar nytt grepp för att hitta rätt IT-kompetens

I jakten på spetskompetens till företagets digitaliseringsarbete provar Karlskoga Energi & Miljö nya vägar för att hitta rätt medarbetare. En systemutvecklare ska rekryteras och man letar nu utanför regionens - och till och med utanför landets gränser.  

- Vi ser det här som en stor möjlighet att locka och behålla rätt kompetens. Den här rollen är platsoberoende och det finns inga hinder i att arbetet sköts helt och hållet på distans. Vi tror att det är en hållbar lösning för båda parter, säger Jesper Bjärvall, digitaliseringschef på Karlskoga Energi & Miljö. 

- Tidigare har vi sökt efter liknande kompetens på traditionellt vis men inte lyckats hitta rätt person. Nu har vi gått ut bredare i olika kanaler med ett tydligt budskap om att det är en distanstjänst. Om det är några i vår geografiska närhet som är intresserade av tjänsten så är de självklart välkomna att söka. Vi ser dock inte boendeorten som en begränsning, avslutar Jesper Bjärvall. 

Företaget sköter själv rekryteringen och tackar nej till hjälp från rekryteringsbolag.

Relaterade länkar

Ämnen


Karlskoga Energi & Miljö säljer tjänster inom produktion och distribution av värme, el, ånga och biogas. Andra verksamheter är vatten- och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft. Företaget sysselsätter cirka 190 anställda och omsätter drygt 500 Mkr per år.


Kontakter

Peter Jarl

Peter Jarl

Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210