Gå direkt till innehåll
Gatumålningen väcker uppmärksamhet med sin 3D-effekt.
Gatumålningen väcker uppmärksamhet med sin 3D-effekt.

Pressmeddelande -

Karlskoga har fått ett nytt offentligt konstverk med ett viktigt budskap

En sjö mitt på gågatan skapar uppmärksamhet utanför biblioteket i centrala Karlskoga. Konstverket med 3D-effekt illustrerar att skräp som kastas ner i gatubrunnar åker rakt ut i våra sjöar.

Verklighet möter fiktion när en riktig gatubrunn ramas in av en målning av sjön Möckeln. Problemet som illustreras är att fimpar, snus och annat skräp som kastas här inte passerar reningsverket utan åker rakt ut i närmsta vattendrag och förgiftar sjöarna där vi fiskar och badar.

Bakom konstverket står Karlskoga Energi & Miljö tillsammans med konstnären Robert Forsberg, Super G, och Bulldozer kommunikationsbyrå.

- Vi har fått fantastiskt fin respons hittills och budskapet verkar ge den effekt av ny insikt som vi vill åt. Många vet inte vilken påverkan det har att kasta fel. Värsta boven är kadmium som finns i fimpar och snus, det rubbar ekosystemet och skadar vår hälsa, säger Peter Jarl, kommunikationschef på Karlskoga Energi & Miljö.

  Ämnen

  Regioner


  Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag. Så lyder vår vision. Vi är det lokala energibolaget i Karlskoga med omkring 200 medarbetare – och vi spänner bågen högt. Vårt engagemang omfattar mer än att leverera energi till kommuninvånarna - vi brinner för att utveckla orten på många plan. Vi är en förenande kraft för en trygg vardag, fritid och framtid.

  Genom att hela tiden utveckla våra cirkulära affärer vill vi vara motorn som gör det möjligt för fler att leva hållbart. Våra verksamhetsområden är värme, el, ånga, biogas, biogödsel, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft.

  Karlskoga Energi & Miljö ägs av Karlskoga kommun och omsätter cirka 800 Mkr per år.


  Presskontakt

  Peter Jarl

  Peter Jarl

  Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210

  Relaterat innehåll