Gå direkt till innehåll
Mer matavfall till Karlskoga

Pressmeddelande -

Mer matavfall till Karlskoga

Biogasanläggningen i Karlskoga har säkrat matavfallsleveranser från fyra kommuner. Karlstad, Kil, Säffle och Åmål tecknar avtal efter upphandling och därigenom utökas samarbetena utanför den egna regionen.

Biogasbolaget startade upp anläggningen i Karlskoga 2013 och både Karlstad och Kil har levererat sitt matavfall till anläggningen i Gottebol under flera år. Nu förlängs samarbetena med de båda kommunerna och även Säffle och Åmål tillkommer.

- Vi är glada att ytterligare knyta an mot Värmland. Det innebär inte bara att vi säkrar substraten till produktionen, vi binder också ihop de cirkulära systemen i närområdet ännu starkare. Matavfall levereras in till anläggningen och ut kommer biogas och biogödsel som delvis går tillbaka till kommunerna. OK Värmland köper biogas till flera av sina tankstationer och värmländska lantbrukare använder biogödseln för att odla ny mat på sina åkrar. Det är cirkulärt på riktigt, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga Energi & Miljö som är en av delägarna i Biogasbolaget.

  Utöver de fyra nämnda kommunerna levererar ytterligare ett tiotal kommuner i närområdet sitt matavfall till Karlskoga, varav flera värmländska.

  Ämnen

  Regioner


  Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag. Så lyder vår vision. Vi är det lokala energibolaget i Karlskoga med omkring 200 medarbetare – och vi spänner bågen högt. Vårt engagemang omfattar mer än att leverera energi till kommuninvånarna - vi brinner för att utveckla orten på många plan. Vi är en förenande kraft för en trygg vardag, fritid och framtid.

  Genom att hela tiden utveckla våra cirkulära affärer vill vi vara motorn som gör det möjligt för fler att leva hållbart. Våra verksamhetsområden är värme, el, ånga, biogas, biogödsel, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft.

  Karlskoga Energi & Miljö ägs av Karlskoga kommun och omsätter cirka 600 Mkr per år.


  Presskontakt

  Peter Jarl

  Peter Jarl

  Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210