Gå direkt till innehåll
Den nya laddstationen växer fram intill tankstationen för biogas på Mosserudsområdet.
Den nya laddstationen växer fram intill tankstationen för biogas på Mosserudsområdet.

Pressmeddelande -

Här byggs laddstationen för tunga fordon vid E18 i Karlskoga

På ett 7000 kvadratmeters område har skog avverkats och markarbetena är i full gång. Redan i höst ska tunga fordon kunna ladda el på den nya stationen vid Mosserud.

I somras stod det klart att Karlskoga Energi & Miljö får bidrag från Energimyndigheten för att bygga den nya laddstationen för lastbilar. Valet av plats stod klart redan från början.

- Placeringen intill E18 är strategiskt viktig för att öka takten i elektrifieringen av godstransporter. Här passerar tusentals tunga fordon varje dygn och etableringen bidrar till ett sammanbundet stråk av laddstationer i Mellansverige. Lägg därtill att många fordon har ärenden till Mosserudsområdet där flera välbesökta anläggningar är placerade, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga Energi & Miljö.

Under våren färdigställs markarbetena och till sommaren installeras de fyra snabbladdarna för tunga fordon tillsammans med en depåladdare med fyra uttag, även den i huvudsak för tunga fordon men också för andra mindre fordon. I september beräknas allt stå klart.

- Det här blir ett bra komplement till tankstationen för biogas som redan finns på området. För oss som energibolag är det så klart viktigt att ha ett brett utbud.

Fakta om projektet

  • Snabbladdarna kommer att ha 350 kW kontinuerlig effekt och depåladdarna 100 kW.
  • Laddstolparna är av märket EnerCharge.
  • Anläggningen beräknas kosta 7,6 miljoner.
  • Projektet finansieras av bidrag från Energimyndighetens satsning Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter.
  • Markarbetena utförs av KMAB.
  • Laddstolparna ska installeras av LBS.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag. Så lyder vår vision. Vi är det lokala energibolaget i Karlskoga med omkring 200 medarbetare – och vi spänner bågen högt. Vårt engagemang omfattar mer än att leverera energi till kommuninvånarna - vi brinner för att utveckla orten på många plan. Vi är en förenande kraft för en trygg vardag, fritid och framtid.

Genom att hela tiden utveckla våra cirkulära affärer vill vi vara motorn som gör det möjligt för fler att leva hållbart. Våra verksamhetsområden är värme, el, ånga, biogas, biogödsel, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft.

Karlskoga Energi & Miljö ägs av Karlskoga kommun och omsätter cirka en miljard kronor per år.


Kontakter

Peter Jarl

Peter Jarl

Presskontakt Marknadschef Marknad och kommunikation 0586-750 210

Relaterat innehåll