Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Ingen fara för dricksvattnet i Karlskoga efter branden

    Karlskoga Energi & Miljö valde i natt att stänga råvattenintaget när branden i batterilagret startade. Detta gjordes som en ren försiktighetsåtgärd och det finns ingen risk när det gäller vattenkvaliteten - kranvattnet kan användas precis som vanligt.

  • Biogas fortsatt billigare när bränslepriserna skenar

    När priserna på drivmedel skenar fortsätter den lokalproducerade biogasen att vara ett konkurrenskraftigt bränsle. Trots det förändrade marknadsläget ligger biogaspriset just nu 16-17 procent under bensin och diesel.

  • Oljeläckage vid vattenkraftverk har utretts

    I december 2019 upptäcktes ett läckage av olja vid Karlskoga Energi & Miljös kraftstation Liljendal i Filipstads kommun. Trots en rad åtgärder läckte olja ut i älven vilket nu har resulterat i en miljödom.

  • Mer matavfall till Karlskoga

    Biogasanläggningen i Karlskoga har säkrat matavfallsleveranser från fyra kommuner. Karlstad, Kil, Säffle och Åmål tecknar avtal efter upphandling och därigenom utökas samarbetena utanför den egna regionen.

  • Tredje året för drönarbesiktning – nu med ännu vassare teknik

    Karlskogas luftledningar ses regelbundet över från ovan med värmekamera av en drönare som upptäcker brister. I kombination med 3D-scanning och ett nytt analyssystem blir det proaktiva arbetet mer effektivt och Karlskoga Energi & Miljö kan som enda kommunalt energibolag i regionen stoltsera med tekniken.

  • Kraftvärmeverket ska mer än halvera utsläppen

    Inom ett par år ska kraftvärmeverket på Björkborn i Karlskoga mer än halverat de fossila koldioxidutsläppen. En rad åtgärder är planerade och arbetet är redan igång.

  • Stor pantmaskin till Mosseruds återvinningscentral

    I dagarna öppnas en Pantamera Express på Mosseruds återvinningscentral. Den stora maskinen underlättar hanteringen för pantaren och förhoppningen är att den ska bidra till minskade koldioxidutsläpp.

  • Översvämningsproblem byggs bort i Bråten

    ​Nu ska vatten- och avloppssystemet i Bråten bytas ut. Nuvarande kombinationsledningar som rymmer både dagvatten och avloppsvatten ersätts med separata ledningar för att komma tillrätta med de problem som uppstår vid stora regnvolymer.

Visa mer