Gå direkt till innehåll

Ämnen: Vatten-, avloppsrening

På reningsverket i Aggerud rensas mängder med skräp bort från avloppsvattnet - men vissa skadliga ämnen går inte att rena bort.

75 ton skräp för mycket i Karlskogas avlopp

Varje år hamnar 75 ton skräp i Karlskogas avlopp varav mycket kommer från felspolningar i toaletten. Vissa ämnen går inte att rena bort, till exempel tungmetaller som är cancerframkallande - de följer med det renade vattnet ut i Möckeln.

Ingen fara för dricksvattnet i Karlskoga efter branden

Ingen fara för dricksvattnet i Karlskoga efter branden

Karlskoga Energi & Miljö valde i natt att stänga råvattenintaget när branden i batterilagret startade. Detta gjordes som en ren försiktighetsåtgärd och det finns ingen risk när det gäller vattenkvaliteten - kranvattnet kan användas precis som vanligt.

Arbetet pågår på Dianavägen.

Översvämningsproblem byggs bort i Bråten

​Nu ska vatten- och avloppssystemet i Bråten bytas ut. Nuvarande kombinationsledningar som rymmer både dagvatten och avloppsvatten ersätts med separata ledningar för att komma tillrätta med de problem som uppstår vid stora regnvolymer.

Olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester rinner rakt ut i våra vattendrag.

Gifter från biltvätt på gatan hamnar i Möckeln

Karlskogas gatubrunnar är till för att leda bort regn- och smältvatten och tar därför inte vattnet vidare till reningsverket. Tungmetaller, oljerester och tvättkemikalier från biltvätt på gatan går därmed direkt ut i våra lokala vattendrag.

Karlskogas avloppsreningsverk.

Allt fler skaffar pool – kan påverka VA-nätet

​I pandemins spår investerar många i sina hem vilket har lett till en ”pool-boom” enligt poolbranschen. Nu är det viktigt att poolerna töms på rätt sätt så att inte naturen eller VA-nätet tar skada.